Skip to Content

Netwerkanalyse met OpenStreetMap

Flexibele routing en analyses voor mobiliteitsvraagstukken

Netwerkanalyse

Routeanalyses voor al uw mobiliteitsvraagstukken

Met Netwerkanalyse met OpenStreetMap maakt u routeanalyses en mobiliteitsanalyses voor antwoorden op hedendaagse mobiliteitsvraagstukken. Maak gebruik van een verscheidenheid aan vervoersmogelijkheden, zoals vrachtauto’s, bussen, auto’s, fietsen en te voet binnen Nederland. Breidt de modaliteiten en routes naar wens uit en geef een antwoord op mobiliteitsvraagstukken. De netwerkanalyses kunnen naar wens beschikbaar worden gesteld via webservices voor de hele organisatie.

Mobiliteitsvraagstukken en ambitie analyseren

Door de combinatie van vervoersmogelijkheden met andere (open) datasets kunnen veelgevraagde analyses rond Mobility-as-a-Service-concepten uitgevoerd worden. Wat is de gemiddelde wandeltijd tot een groenvoorziening of een elektrische laadpaal in een wijk? Wat is het effect van aantrekkelijke looproutes of een ov-halte op het verzorgingsgebied van ondernemers? Vergelijk ambities op pand- of wijkniveau en ontdek waar nog kansen liggen. De impact is direct zichtbaar op de kaart en deze inzichten en onderbouwing kunnen worden benut bij het opstellen en evalueren van een beleid.

Satellite image of earth from space

Welke mogelijkheden biedt Netwerkanalyse met OpenStreetMap?

Gedetailleerde OpenStreetMap-data

De data in OpenStreetMap is zeer actueel en gedetailleerd en wordt elk half jaar geüpdatet. Naast de gebruikelijke wegen zijn in OpenStreetMap ook voetpaden, fietspaden ed. beschikbaar om mee te nemen in uw route analyses.

Ambities toetsen

Wat is de reisafstand of -tijd tot voorzieningen? Vertaal de resultaten van route- en reistijdberekeningen van mobiliteitsvraagstukken naar wijk- of pandniveau, leg deze naast de ambities van uw organisatie en benut deze inzichten en onderbouwing bij het opstellen van een beleid.

Delen binnen uw organisatie

Deel resultaten als webservices met uw organisatie voor een gerichte, interactieve ervaring. Gedeelde resultaten worden organisatiebreed gebruikt als input voor andere analyses of informatieproducten.

Uitbreidbaar met andere netwerken

Voeg eigen data toe of breidt uit met andere netwerken. Zoals dienstregelingen in GTFS en eigen data over netwerken op eigen terrein.

Stel routes samen voor aangepaste voertuigen

Door de mogelijkheden om criteria mee te geven bij analyses is het mogelijk om routes samen te stellen voor bijzondere voertuigen. Maximale doorrijhoogtes, gewicht van voertuigen en ontheffingen voor bepaalde gebieden of zones neemt u hierdoor eenvoudig mee.

OpenStreetMap in ArcGIS

Voor de netwerkanalyses wordt gebruik gemaakt van de gegevens van OpenStreetMap. OpenStreetMap is een project waarbij de community een vrij beschikbare en vrij bewerkbare kaart maakt. De data in OpenStreetMap is zeer actueel en gedetailleerd, denk aan: fiets- en wandelpaden, inrichtingselementen en Points-of-Interest (POI). Kortom; alles voor een volledige routeanalyse.

Ga in gesprek met een ArcGIS-expert

Kijk samen met een ArcGIS-expert naar de meerwaarde van Netwerkanalyse met OpenStreetMap voor uw organisatie en bespreek hoe we kunnen samenwerken.

Aanvragen