Klik hier voor de webversie van deze e-mail

logo

ArcGIS Content-update

Geachte heer/mevrouw,

Op 18 juli 2022 worden er twee updates doorgevoerd in het basiskaartenaanbod. Ten eerste zal de raster Stratenkaart worden stopgezet en vervangen door de vector Stratenkaart. Daarnaast is er voor deze datum ook een wijziging nodig in de Topo RD vector basiskaart. Hieronder leest u meer over de updates.

Topo RD vector update

Sinds 2017 biedt Esri Nederland de Topo RD als vector tiled service aan. Op basis van deze data zijn verschillende andere stijlen geconfigureerd, zoals de Lichtgrijze Canvas, Donkergrijze Canvas, Waterkaart en Hoogtekaart. Het is ook mogelijk om eigen stijlen te configureren. Deze e-mail is van toepassing op gebruikers die een eigen stijl geconfigureerd hebben op de Topo RD vector of één van de afgeleide stijlen.

Om gebruik te kunnen blijven maken van de nieuwste mogelijkheden van vector tiles wordt het proces om de vector tiles te maken gemigreerd naar een nieuwe versie van ArcGIS Pro. Normaal gesproken heeft dat geen impact op eindgebruikers, maar in dit geval zal deze migratie resulteren in een kleine wijziging waarop de labels worden weergegeven in de stijl. Een aantal labels zullen niet meer zichtbaar zijn, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

Topo RD vector

Het weer zichtbaar maken van de labels vereist een kleine aanpassing in de eigen stijl. Als deze wijziging voor 18-07-2022 doorgevoerd wordt, zullen de labels geen moment ontbreken. Na deze datum blijft het ook mogelijk de wijziging door te voeren, maar in dat geval zullen de labels niet meer zichtbaar zijn vanaf de update die op 18 juli zal plaatsvinden.

In deze StoryMap staat een stappenplan voor het aanpassen van de stijl om compatible te blijven met de volgende updates van de Topo RD vector basiskaart. Hierin staat ook beschreven hoe de stijl achteraf kan worden aangepast.

Nieuwe vector Stratenkaart beschikbaar

Er is een nieuwe vector Stratenkaart beschikbaar op basis van de data uit OpenStreetMap. Deze kaart zal de huidige raster Stratenkaart op basis van ArcGIS StreetMap Premium vervangen. De oude Stratenkaart wordt stopgezet op 18-07-2022. Er zijn een aantal redenen voor deze wijziging:

  • De nieuwe Stratenkaart is een stijl op basis van de data uit OpenStreetMap (OSM). Wanneer de OSM-data wordt geactualiseerd verandert deze stijl automatisch mee.
  • De updatefrequentie wordt verhoogd. De data wordt nu een aantal keer per jaar geactualiseerd op basis van de meest recente data. Voorheen werd dit één keer per jaar gedaan op basis van minder actuele bron(nen).
  • Het is mogelijk deze Stratenkaartstijl aan te passen naar eigen wens en op te slaan als eigen stijl.
  • De nieuwe stijl bevat ook de wegen in opbouw (op basis van de data uit OpenStreetMap).
  • De vectorstijl blijft scherp bij diep inzoomen en neemt minder ruimte in beslag.

Houd er rekening mee dat de nieuwe Stratenkaart een vectorstijl is. Vectorstijlen worden niet in alle applicaties ondersteund, zoals in ArcMap. We raden u aan om waar mogelijk over te stappen naar de vector Stratenkaart, en als dit niet mogelijk is naar een andere raster basiskaart, zoals de Topo RD.

U ontvangt deze e-mail, omdat u zich heeft aangemeld om op de hoogte te blijven van technische ArcGIS Content-updates. Zodra er nieuwe wijzigingen of ander urgent nieuws is, ontvangt u een e-mail.

Met vriendelijke groet, 

Joris Bak
manager product consultancy en content

BLIJF OP DE HOOGTE

NEEM CONTACT OP

T: +31 (0)10 217 07 00

Bekijk contactgegevens

Dit bericht is conform ons privacy statement gestuurd naar evandenberg@esri.nl. U kunt zich altijd uitschrijven voor onze mailings via deze link.

Copyright Esri Nederland © 2024
Ons adres is Weena, 695, ROTTERDAM, Zuid-Holland 3013 AM, Nederland