Klik hier voor de webversie van deze e-mail

logo

ArcGIS Content-update

Geachte heer/mevrouw,

Sinds 2021 biedt Esri Nederland de meest actuele en gedetailleerde luchtfoto’s (8 cm) van de Nederlandse overheid (Beeldmateriaal.nl) ook beschikbaar binnen ArcGIS. Dit als aanvulling op de al langer beschikbare Luchtfoto met een resolutie van 25 cm. De versie die vorig jaar beschikbaar is gesteld, was specifiek van het jaar 2021.

Vanaf nu is ook de versie van 2022 beschikbaar. Op verzoek van gebruikers hebben we die niet als een los jaartal beschikbaar gemaakt, maar in de vorm van een actuele-service die de data van 2022 bevat. We zullen deze ‘actuele’ service blijven actualiseren met nieuwe data zodra deze beschikbaar komt (2023). Wanneer de we actuele service bijwerken met nieuwe data, zullen we de huidige data binnen deze actuele service weer beschikbaar maken als een archief-service. Deze aanpak biedt voor u als voordeel dat wanneer u altijd op de meest actuele foto wilt werken, u nu niet langer jaarlijks een andere service aan uw toepassingen hoeft toe te voegen. U stelt nu eenmalig de actuele service in en wij verzorgen achter de schermen dat de inhoud van deze kaart zo actueel mogelijk blijft. Wenst u een specifiek historisch jaartal te gebruiken, dan kunt u daarvoor de historische luchtfoto-services gebruiken. Als u nu gebruik maakt van de Luchtfoto Hoge Resolutie van 2021 en vanaf nu gebruik wilt blijven maken van een actuele Luchtfoto Hoge Resolutie, raden wij u aan om over te stappen naar de nieuwe service.


Actualiteit luchtfoto's

De actualiteit en toepassing van de luchtfoto’s die beschikbaar zijn binnen ArcGIS verschilt. In onderstaande tabel is een overzicht te vinden van al het beeldmateriaal dat wij momenteel voor u beschikbaar hebben gemaakt. De Luchtfoto Hoge Resolutie is ingewonnen in het voorjaar en is een bladloze opname. Dit kan nuttig zijn voor het intekenen van objecten. De Luchtfoto van 25 cm is ingewonnen in de zomer en geeft een groener beeld in de kaart. In 2021 is er geen luchtfoto van 25 cm beschikbaar gemaakt vanuit Beeldmateriaal.nl, waardoor de actuele variant hiervan momenteel nog de beelden van 2020 bevat. Aan het eind van het jaar wordt ook de Luchtfoto 25 cm van 2022 verwacht.

Actuele lagen

Naam in ArcGIS Online Actualiteit
Luchtfoto Hoge Resolutie actueel - 8 cm Bevat op dit moment actualiteit 2022
Luchtfoto CIR actueel - 25 cm Bevat op dit moment actualiteit 2020 i.v.m. ontbreken van 2021 data
Luchtfoto actueel - 25 cm Bevat op dit moment actualiteit 2020 i.v.m. ontbreken van 2021 data

Historische lagen

Naam in ArcGIS Online Beschikbare jaren op dit moment
Luchtfoto Hoge Resolutie {jaar} - 8 cm 2021
Luchtfoto CIR {jaar} - 25 cm 2016 - 2019
Luchtfoto {jaar} - 25 cm 2016 - 2019
Luchtfoto {jaar} - 50 cm 2012 - 2015
Luchtfoto {jaar} - 40 cm 2006 - 2011

Als u gebruikt wilt maken van de meest actuele en scherpste luchtfoto kunt u het beste over stappen naar dit item, of deze service-URL van de Luchtfoto Hoge Resolutie actueel. Later in het jaar zal de 25 cm luchtfoto in dit item en deze service-URL ook geactualiseerd worden naar 2022. 

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan horen we dat graag via content@esri.nl. 

U ontvangt deze e-mail, omdat u zich heeft aangemeld om op de hoogte te blijven van technische ArcGIS Content-updates. Zodra er nieuwe wijzigingen of ander urgent nieuws is, ontvangt u een e-mail.

Met vriendelijke groet, 

Joris Bak
manager product consultancy en content

BLIJF OP DE HOOGTE

NEEM CONTACT OP

T: +31 (0)10 217 07 00

Bekijk contactgegevens

Dit bericht is conform ons privacy statement gestuurd naar evandenberg@esri.nl. U kunt zich altijd uitschrijven voor onze mailings via deze link.

Copyright Esri Nederland © 2024
Ons adres is Weena, 695, ROTTERDAM, Zuid-Holland 3013 AM, Nederland